Mjenjač s vrlo visokim kutom

Vrste i primjene metalurških mjenjača su vrlo opsežni, uglavnom zahvaljujući umrežavanju i prijenosu između zupčanika za ubrzavanje, usporavanje brzina prijenosa, promjena smjera mjenjača, promjena zakretnog momenta ili snage distribucije kako bi se zadovoljile potrebe raznih prijenosa snage metalurške opreme. Zupčanik stupnjeva prijenosa Metalurški prijenosnik ne koristi se samo za razne opreme za glavnu opremu, poput žice, profila ili ploče grube, završne i vertikalne role, kao što je glavni prijenosni prijenosnik, ali i za niz pomoćnih sustava prijenosa , leteći škare, stroj za namatanje, strojevi za probijanje, strojevi za rezanje i transportna traka. Kao jedna od najkritičnijih metalurških uređaja, bez obzira radi li se metalurški prijenosnik stabilno i pouzdano, odnosi se na normalan rad cijele proizvodne linije, što će dovesti do ozbiljnih posljedica ako ne uspije. Metalurški prijenosnik obično je u teškom opterećenju, udarnom opterećenju, visokoj ili niskoj brzini, visokoj temperaturi ili visokoj zagađenosti i drugim otežanim radnim uvjetima, zbog posebnosti radne okoline i kontinuiranog pouzdane potrebe za radom, metalurški prijenosnik Bevel Gearbox za podudaranje ležajevi postavljaju strože zahtjeve. Kod ležajeva s visokim performansama pravilan odabir ležajeva, tolerancija, početni razmak i dimenzije montaže su preduvjeti za osiguravanje kontinuiranog i pouzdanog rada mjenjača.

Metalurški ležajevi mjenjača općenito se prihvaćaju s dvostrukom linijom valjkastih ležaja kako bi se zadovoljili zahtjevi za teška opterećenja i velike snage. Valjkasti ležajevi su konusni valjkasti ležajevi, cilindrični valjkasti ležajevi i samo-poravnavajući valjkasti ležajevi. Vrsta ležajeva koji se koriste u metalurškim kutijama mjenjača određuje se uvjetima sile prijenosnih vratila i karakteristikama različitih ležajeva. Dvostruki redovi s konusnim valjkastim ležajevima imaju dobar radijalni i aksijalni kompozitni kapacitet opterećenja, može se podesiti unutarnji klizni ležaj kuglastog kotača, te kako bi se poboljšala krutost prijenosnog sustava, stoga su konusni valjni ležajevi metalurški zupčanici, preferirani tip ležaja. Međutim, manji su i suženi valjkasti ležajevi, kao što je visoka cijena i nemaju samoobrađivanje i ekscentričnu sposobnost, pa je metalurški prijenosnik također veliki broj drugih vrsta ležajeva, kao što su samo-poravnanje ili valjkasti ležajevi.

Metalurški prijenosnici često se miješaju s različitim vrstama ležajeva kako bi se postigao optimalan dizajn. U usporedbi sa suženim valjkastim ležajem, samo-poravnanje valjkasti ležaj ima niže troškove i može podnijeti aksijalno kompozitno opterećenje pod specifičnim stresnim uvjetima. Najveća prednost samohodnih valjkastih ležajeva je mogućnost prilagodbe srca, može raditi pod ekscentričnim uvjetima. Kada je vanjska dimenzija ležaja slična, valjkasti ležaj dvostrukog reda može se koristiti za postizanje veće radijalne nosivosti, ali ležaj ne može izdržati aksijalno opterećenje. Uobičajeno, kada su cilindrični valjni ležajevi odabrani radi radijalnih i aksijalnih kompozitnih uvjeta opterećenja, Bevel Gearbox treba podnijeti potisni ležaj ili drugi tip ležaja kako bi izdržali aksijalno opterećenje.

S dvostrukim redovima konusnim valjkastim ležajevima, jedan kraj ležaja obično je postavljen na "fiksni kraj", tj. Ležaj unutar i izvan kraja prstena ne ostavi prazninu, a Aksijalno pozicioniranje i nosi aksijalno opterećenje ; drugi kraj je "plutajući kraj" da apsorbira toplinsku ekspanziju osovine prijenosnika i kumulativne tolerancije. Ležaj "plutajućeg kraja" samo nosi radijalno opterećenje, a vanjska strana vanjskog prstena ležaja i poklopac ležaja ležaja i držač za držanje moraju imati dovoljno prostora za otklanjanje aksijalnog pomaka zupčanika nakon zagrijane ekspanzije, prikazana je detaljna struktura na slici 1. Kako bi se poboljšala momenta mjenjača, način umrežavanja spiralnih zupčanika se u velikoj mjeri koristi u metalurškom prijenosniku. U uvjetima teških opterećenja, spiralnim zupčanicima nije lako proizvesti buku vibracija udaraca, stabilnu radnu sposobnost i veliku nosivost opterećenja, stupanj prijenosa sa stupom prijenosa, tako da su spiralni zupčanici bolji od prijenosnih zupčanika pod teškim uvjetima prijenosa.

Međutim, spiralni stupanj prijenosa zahvaća dodatni aksijalni potisak i djeluje na ležaj "fiksnog kraja". Kada je aksijalni potisak velik, to je idealno rješenje za odabir dvostrukog reda suženog valjkastog ležaja kao "fiksni kraj" ili dodavanje potisnog ležaja. Kada zupčanik ima samo jednostruki prijenosni zupčanik, a zupčanik "fiksni kraj" odabire kuglasti valjak, treba obratiti pažnju na odnos između maksimalne aksijalne i radijalne snage ležaja. Samonavizni valjni ležaj zbog vlastitih konstrukcijskih svojstava, kada je ležaj podvrgnut aksijalnoj sili veći od vlastitog promjera od 1/3 ili 1/4 (prema specifičnoj seriji ležaja), ležaj će se pojaviti s jedne strane valjčaste sile , s druge strane valjka bez opterećenja. Nepravilni krajnji valjci u rotacijskom procesu ne mogu se voditi i postaviti u utovar, nastanak zakretanja valjka, klizanja i udaraca, itd., Ozbiljni mogu dovesti do loma pri kavezu, a kuglični mjenjač s preuranjenim kvarom. Dvosmjerni konusni valjkasti ležajevi vođeni su čistim valjkom i lopatarskim lopaticama, koji se mogu koristiti za veću aksijalnu silu i jednodijelne uvjete valjanja ležaja kontroliranjem kliznog ležaja, stupanjom stupnja prijenosa i karakteristikama i razlikama dvije vrste ležajeva na slici 2. "Fiksni kraj" ležajevi s radijalnom aksijalnom kompozitnom opterećenju, kako bi podijelili izdržljivost osovine i poboljšali vijek trajanja, "fiksni kraj" općenito smješten u radijalnoj sili manje strane, "plutajući kraj" smješten u radijalnoj sili većeg kraja.