Prijenosnik stupnjeva prijenosa kose vrlo je opsežan

Mjenjači se široko koriste u vjetroagregatima i često se koriste u vjetroagregatima i važna su mehanička komponenta. Glavna funkcija mjenjača je prenošenje snage koju proizvodi kotači vjetra na stroju za proizvodnju električne energije i postizanje odgovarajuće brzine. Razvodni mjenjač Obično brzina vjetrobranskog kotača je vrlo niska, stupanj prijenosa stupnja prijenosa je manji od potrebne brzine generiranja snage generatora, mora se postići rastom zupčanika mjenjača, nazvan je mjenjač mjenjača.

Mjenjač ima sljedeće učinke:

1, ubrzano usporavanje, često se kaže da je brzina mjenjača s promjenjivom brzinom.

2. Da biste promijenili smjer pogona, na primjer, pomoću gumba za ugađanje stupnjeva prijenosa, možemo upotrijebiti dva zupčastava ventilatora kako bismo ih prenijeli na drugu osovinu.

3, promijenite okretni moment. Pod istim uvjetima snage, brže je brzina zupčanika, osi manjeg zakretnog momenta i obratno.

4, raspodjela snage. Na primjer, možemo upotrijebiti motor, Vučnički mjenjač kroz vreteno mjenjača za pogon brojnih robova, kako bi se postigao motor za vožnju više funkcija opterećenja.

1. Mjenjač s uobičajenim dizajnom, prema zahtjevima kupca za mjenjač specijaliziran za industriju.

2. Kako bi se postigla paralelna osovina, ortogonalna osovina, vertikalna, horizontalni univerzalni kutni stupanj prijenosa, dijelovi i komponente kako bi se smanjio model specifikacije povećao.

3. Korištenje strukture okvira za apsorbiranje zvuka, kuglični prijenosnik veći površina kutije i veliki ventilator, cilindrični zupčanici i zupčanici sa spiralnim kavezom koriste napredni proces brušenja, tako da se povećava temperatura stroja, smanjenje šuma, operativna pouzdanost je poboljšana, Snaga se povećava.

4. Način unosa: prirubnica spojke motora, ulaz osovine.

5. Izlazni pogon: čvrsta osovina s ravnim ključem, šuplja osovina s ravnim ključem, šuplja vratilo sa stisnutim zupčastim vratilom s ravnom pločom, šuplje osovine sa spline priključkom, čvrsta osovina sa spline priključkom i solidno vratilo s prirubnicom.

6. Postavljanje mjenjača: vodoravna, vertikalna, oslonac za zakretanje, okretni moment.

7. Proizvodi stupnja prijenosa su 3 do 26 specifikacija, stupanj prijenosa usporenja brzina prijenosa sa zupčanikom 1 do 4, omjer brzine 1,25 do 450; i kombinacije R, K, S kako bi dobili veći omjer.

Uobičajene metode podmazivanja mjenjača su podmazivanje ulja za prijenosnike, podmazivanje polu-tekućeg maziva, podmazivanje čvrstog maziva na nekoliko načina. Za brtvljenje je bolji, brzina je visoka, stupanj prijenosa sa zupčanikom velika je tereta, dobre performanse brtvljenja mogu se koristiti podmazivanjem ulja za prijenosnike; za brtvljenje nije dobro, niža brzina može koristiti podmazivanje poluautomatskog maziva; za prigode bez ulja ili u visokotemperaturnim prilikama mogu koristiti dva ultrabilna podmazivanja od molibdenskog sulfida.

Mjenjač je važan dio mehaničkog prijenosa koji se naširoko koristi u paru mjenjača, zbog neizbježnog postojanja pukotine, zuba i drugih grešaka u tijeku operacije, proizvest će utjecaj mrežice i frekvenciju mjenjača koji odgovara buku , Javlja se trenje između površine zuba zbog relativnog kliznog trenja. Budući da su zupčanici osnovni dijelovi pogona mjenjača, za smanjenje buke mjenjača potrebno je smanjiti stupanj prijenosa. Općenito, zvučni sustav dolazi uglavnom u sljedećim područjima:

1. aspekti dizajna zupčanika. Nepravilno odabir parametara, koincidencija kutnog smjera je premalena, nepravilna promjena profila ili nema modifikacija, struktura prijenosnog kutija je nerazumna i tako dalje. Pogreška u osnovnoj sekciji za obradu brzina i pogreška profila zuba je prevelika, bočni razmak zuba je prevelik, hrapavost površine je prevelika i tako dalje.

2. Prijenosni vlak i mjenjač. Izvrsnost montaže, stupanj preciznosti kontakta stupnja prijenosa je nizak, paralelnost osovine je slaba, osovina, ležaj, kuglični mjenjač čvrstoća ležaja nedostatna, preciznost rotacije ležajeva nije visoka i razmak nije ispravan.

3. Ostali aspekti ulaznog momenta. Fluktuacija momenta opterećenja, torzijska vibracija sustava osovine, ravnoteža motora i drugih prijenosnih parova.