Obrada buke zupčanika stupnja prijenosa

Mjenjač je jedan od najvažnijih mehaničkih dijelova koji se koristi u vjetroagregatu. Glavna je zadaća prijenos snage kotača vjetra na generator i postizanje odgovarajuće brzine.

Općenito, brzina vjetrobranskog kotača je vrlo niska, koja ne može doseći brzinu koju zahtijeva generator, pa se mora ostvariti rastom zupčanika prijenosnika.

U usporedbi s drugim industrijskim mjenjačem, zbog mjenjača vjetrobranskog stakla ugrađenog na desetke metara ili više od stotinu metara visokog od tlačne uske kabine, njegovog volumena i težine kabine, tornja i temelja, vjetrovnog opterećenja jedinice, instalacije i troškovi održavanja, itd. imaju važan utjecaj, stoga je osobito važno smanjiti ukupne dimenzije i težinu. Istodobno, zbog neugodnosti održavanja i visokih troškova održavanja, životni vijek mjenjača obično je 20 godina i zahtjev za pouzdanost je iznimno strogi. Budući da su veličina, težina i pouzdanost često nepomirljivi kontradikcije, projektiranje i proizvodnja prijenosnika vjetroelektrana često je u dilemu. Faza cjelokupnog dizajna trebala bi se temeljiti na zahtjevima pouzdanosti i radnog vijeka te usporedba i optimizacija prijenosne sheme provodi se s minimalnim volumenom i minimalnom težinom. Dizajn konstrukcije trebao bi zadovoljiti prijenosnu snagu i prostor ograničenja kao premisa, koliko je to moguće struktura je jednostavna, rad je pouzdan, održavanje je prikladno, Osigurajte kvalitetu proizvoda na svakoj liniji u proizvodnom procesu, U pogonu, stanje rada mjenjača (temperatura ležaja, vibracija, temperatura ulja i promjena kakvoće itd.) praćenje i održavanje u stvarnom vremenu prema standardu.

Budući da vršna linearna brzina ne može biti previsoka, nazivna brzina prijenosa reduktora postupno se smanjuje s povećanjem kapaciteta jedinice, a nazivna brzina megavata nije veća od 20 rpm. S druge strane, nazivna brzina od generatora je obično 1500 ili 1800r / min, pa je omjer brzine velikog brzinskog mjenjača oko 75 ~ 100. Kako bi se smanjio volumen mjenjača, kutija brzine vjetra iznad 500 kW obično prihvaća planetarni prijenos snage štapa . Uobičajena struktura od 500kw ~ 1000kw ima 2 razine paralelne osi + 1 i paralelnu os + 2 planetarnu transmisiju. Mehanički stupanj megavata koristi paralelnu os 2 razine i 1 planetarnu pogonsku strukturu. Zbog relativne složenosti planetarne prijenosne strukture i težinu obrade velikih unutarnjih zupčanika, cijena je relativno visoka, iako se dvostupanjski planetarni prijenos koristi kao NW prijenos

koristiti

1. Ubrzano usporavanje, što se često govori o mjenjaču mjenjača.

2. Promijenite smjer prijenosa. Na primjer, sila se može okomiti na drugu osovinu s dva zupčanika u obliku ventilatora.

3. Promijenite zakretni moment rotacije. Što je brži zupčanik s istim uvjetima napajanja, manji je okretni moment vratila i obrnuto.

4. Funkcija odvajanja: možemo postići svrhu odvajanja motora od opterećenja odvajanjem dva izvorna zupčanika, kao što je kočiona kvačila.

5. Distribucija snage. Na primjer, možemo koristiti motor za vožnju više osi s glavnog vratila mjenjača kako bi se postigla funkcija jednog motora koji pokreće više opterećenja.

Obrada buke

Mjenjač je važan dio široko korištenih u mehaničkom prijenosu, par mijenjanja brzina, jer neizbježno nastaju greške profila i zuba u procesu rada u frekvenciji brzine mjenjača koji odgovara udaru i buku, buka zbog relativnog kliznog trenja između zubnih površina. Budući da je zupčanik osnovni dio prijenosa mjenjača, nužno je smanjiti šumski stupanj prijenosa kako bi se kontrolirala buka mjenjača. Općenito govoreći, buka zupčastog sustava uglavnom je uzrokovana sljedećim aspektima :

1. Dizajn stupnja prijenosa. Odabir parametara je neprikladan, preklapanje je mala, oblik profila zuba nije prikladan ili nije oblikovan, struktura prijenosnika nije razumna. U aspektu strojnog zupčanika, pogreška osnovnog pukotina i pogreška u obliku zuba su preveliki, zazor bočnog zuba je prevelik, hrapavost površine je prevelika.

2. Zupčanik i mjenjač.Velika ekscentrična, niska točnost kontakta, horizontalna razlika osovine, osovine, ležaja, ležaja, ležaja, niske preciznosti rotacije i neodgovarajućeg prolaska.

3. Ulazni zakretni moment u drugim područjima.Fluctuacija momenta opterećenja, torzijska vibracija osovine, ravnoteža motora i drugih prijenosnih parova.