Razvodni mjenjač brzom razvoju

Uz brz razvoj željezničke industrije, za željezničku izgradnju, održavanje i popravak velikih strojeva za održavanje cesta također je bio brz razvoj. Zupčanik Gearbox Trenutno su naširoko koristi u Kini velikih željezničkih cestovnih strojeva održavanje su sljedeće: tamping car, stabilni automobil, stroj za čišćenje, balastnih plastičnih automobila, željeznički brušenje i tako dalje. Svaka vrsta mehaničke mjenjačke kutije prema vlastitim modelima radnih potreba ima svoj vlastiti jedinstveni pogonski sklop, ali kao važan dio strojeva za održavanje cesta, moraju ispunjavati sljedeće uvjete: ① brzine i mogu brzo ući i izaći iz bloka; ② vlastite operacije moraju putovati; ③ različite vrste mehaničkih povezanih s potrebama trčanja. Razvodni stupanj prijenosa Ovaj rad uglavnom analizira radnu strukturu i princip prijenosa DC-32 tamping automobila i WD-320 stabilni stupac prijenosa, te objašnjava metodu rukovanja greškom putem praktičnog slučaja

Osovinski mjenjač je posljednji dio pogonskog sustava koji prenosi snagu na par kotača, smanjujući brzinu pogonske osovine ili hidrauličnog motora, povećavajući zakretni moment i kotačem da se okreće. U velikom broju velikih strojeva za održavanje cesta, struktura mjenjača osovine, omjer brzine nije isti, trenutačni sustav za stabilno vozilo WD-320 i DC-32 automobil s tamponiranjem u osnovi isti, stupanj prijenosa sa stupom prijenosa, tako da dvije osovine Mjenjači su u osnovi isti. U ovom dijelu strukture konstrukcije samo za osovinsku kutijicu prijenosnika kao primjer za analizu.

DC-32 automobil s tamponima ima tri mjenjača s osovinskim stupom, podijeljen na aktivni mjenjač s osovinskim mjenjačem (u daljnjem tekstu: kutija mjenjača s osovinama) i mjenjač s osovinskom garniturom (u daljnjem tekstu: kuglični mjenjač Ⅱ) dva tipa. DC-32 tamping car sa dvostrukim brzinama velike brzine i brzog vožnje s dva sustava prijenosa, brzom vožnjom pomoću hidrauličnog mehaničkog prijenosa, malim brzinama pomoću statičkog hidrauličkog pogona.

Kada kotač vozi velikom brzinom, dvije osi prednjeg okretnog postolja su osovine za vožnju. Vozna ruta je: motor → hidraulički pretvarač momenta → mjenjač → izlazna osovina → kućište prijenosa → pogonska osovina → mjenjač osovine → kotačić.

Kada se stroj za tamponiranje pokreće, potrebno je započeti, kočiti ili komutirati za korak po korak. Način vožnje je: motor → hidraulički prijenos → pumpa ulja → motor ulja → mjenjač → pogonsko vratilo Izlazna osovina kutija → pogonska osovina → kućište prijenosa → pogonska osovina → kutija mjenjača s osovinama → prednji okretni kotač → kotačić. Istodobno, drugi motor ulja (pomoćni motor) pokreće stražnji dio postolja kao pomoćni pogon za povećanje vučne snage kotača.

Struktura osovinskog prijenosnika II prikazana je na Slici. Mjenjač se koristi na slici 4, prikazuje unipolarni cilindrični način zupčanika, uglavnom sastavljen od dvije osovine. Vučni kotačić Ulazna osovina 5 je prva osovina, čiji je ulazni kraj povezan s motorom spline, i mali cilindrični prijenosnik 8 koji se može klizati u aksijalnom smjeru pomoću krilaca. Osovina 3 je druga osovina, a osovina je pritisnuta s velikim zupčastim zupčanikom 1 za vožnju osovine za okretanje. Osovinski mjenjač opremljen je kvačilom na cilindru koja je povezana s velikim cilindričnim zupčanikom 1 gurajući vilicu 7 na osovinu kvačila 6 kako bi se pokrenuo mali ravni cilindrični mjenjač 8. Omjer prijenosa osovinskog mjenjača je 1: 3.944.

Kućište prijenosnika osovine II je opremljeno kvačilom kojom upravlja cilindar. Kada se kreće velika brzina, zupčanik 8 se odvaja od stupnja prijenosa 1. Kada je rad pokrenut, stupanj prijenosa sa zupčanikom zupčanik 8 je povezan sa zupčanikom 1 kroz cilindar za kontrolu zraka, a osovina postaje osovina za vožnju. Ova vrsta osovinskog prijenosnika zbog konstrukcije osovine kvačila, tako da se u dva uvjeta pretvorbe, stupanj prijenosa sa zupčanikom ako kontrolni dio cilindra ne može uspješno dovršiti kretanje prijenosnika 8, to će dovesti do oštećenja cijelog prijenosni sustav, dakle, obično mora obratiti pozornost na kontrolni dio dijela pregleda i održavanja cilindra zračnog kvačila.