Kutni mjenjač ima veću snagu

Mjenjač je vrsta prijenosne naprave koja postiže promjenjivu brzinu zahvaćanjem zupčanika. Postoji mnogo primjena u brzini industrijskih strojeva. Miter Gearbox Mjenjač u maloj brzini osovine montiranoj na velikom zupčaniku, velikom broju okretaja montiranoj na zupčanik, preko mjenjača i mjenjača, možete završiti proces ubrzavanja ili usporavanja.

Mjenjač je obično uobičajen dizajn, ali u posebnim slučajevima dizajn mjenjača može se mijenjati u skladu s potrebama korisnika, inačici za mjenjačku kutiju. Kutni mjenjač Dizajn prijenosnika, paralelna osovina, vertikalna osovina, opća kutija i razni dijelovi mogu se mijenjati u skladu sa zahtjevima korisnika

Mjenjač ima stabilnu i pouzdanu, visoku snagu prijenosa. Vanjska struktura kutije mjenjača može se izrađivati ​​pomoću materijala za apsorpciju zvuka kako bi se smanjila šum koji nastaje tijekom rada mjenjača. Sam mjenjač ima kutijsku strukturu s velikim ventilatorom koji može učinkovito smanjiti radnu temperaturu kutije mjenjača. U postupku korištenja mjenjača do pravodobnog čišćenja glavnog mjenjača. Stroj za čišćenje mjenjača Miter Gearbox s mjenjačem originalnog uljnog i uljnog sustava i filtriranje ulja nakon čišćenja mjenjača za čišćenje mjenjača bez hardvera, nemojte dodavati sredstvo za čišćenje kako biste osigurali siguran rad mjenjača produžiti životni vijek zupčanika.

Uz funkciju usporavanja, mjenjač također ima funkciju mijenjanja smjera mjenjača i zakretnog momenta mjenjača. Na primjer, Miter Gearbox mjenjač može prenijeti silu okomito na drugu rotacijsku osovinu nakon što se dva ventilatora koriste za ostvarenje promjena smjera mjenjača. Načelo prijenosa zakretnog momenta je isti uvjet snage, brže je brzina zupčanik, osovina manjim momentom, to je suprotno.

Mjenjač je podijeljen u manualne i automatske dvije vrste. Kutni mjenjač Ručni mjenjač uglavnom se sastoji od zupčanika i vratila. Mjenjač AT se sastoji od hidrauličkog pretvarača momenta, planetarnog zupčanika i hidrauličkog upravljačkog sustava. , Kroz hidraulični prijenos i kombinaciju zupčanika za postizanje promjenjivog zakretnog momenta.

Prijenos se sastoji od mehanizma promjenljive brzine prijenosa i mehanizma upravljanja, ako je potrebno, Kutni mjenjač, ​​također se može instalirati izlaz snage. Postoje dva načina razvrstavanja: prema načinu mijenjanja omjera prijenosa i prema različitim načinima podjele načina.

Ručni mjenjač uglavnom se sastoji od zupčanika i vratila, Kutni mjenjač kroz različite kombinacije stupnjeva prijenosa za izradu trenutačne brzine; i automatska mjenjačnica AT se sastoji od hidrauličkog pretvarača momenta, planetarnog zupčanika i hidrauličnog upravljačkog sustava, preko hidrauličkog mjenjača i kombinacije stupnja prijenosa.