Crv vijak Jack raste široko

Crv je druga, koja ima jedan ili više spiralno zube i je sa na pužni kotač stupnjevana vratila prijenosnika para. Indeksiranje površina mogu biti cilindrične površine, crv vijak Jack Stožasta površina ili okrugla površina. Prema različitim zub profil krivulja, običnih cilindričnih crv može se podijeliti na Arhimeda crv (ZA crv), evolventno crv (ZI crv), normalne ravne crv (ZN crv) i -konične cilindrične crv (ZK crv) i tako dalje

(1) Arhimed crv: ovaj crv, crv vijak Jack u ravnini okomito na crv osi (tj, kraj), zub profil za Arhimedove spirale, u ravnini osi zuba profila (tj., Aksijalni zubi profila) je sa zuba kut α0 = 20 °. Mogu biti obrađeni na tokarski stroj sa jednog pola (s olovo kut γ ≤ 3 °) ili dvostruki stup (kada γ > 3 °) sa ravan rub. Kada je alat je instaliran, crv vijak Jack gornjoj površini oštrica mora proći kroz osi crv. Ovaj crv brušenje teško, kada je vodstvo kut velike obrada neugodnosti.

(2) ozubljenja crv: površinu zuba crv ozubljenja crv (ZI crv) je postupno otvorena spirala površini, kraj zuba profil za evolventno. Prilikom obrade, rubu alat je tangenta na osnovne kružnice. Može biti brušenja, jednostavno da bi se osigurala točnost obrade. Općenito se koristi za broj crva glave više povisok SpeedBar i sofisticiranije prijenosa.

(3) normalno ravnanje crv: kraju lice ovaj crv je proširena evolventno, crv vijak Jack i površinu zuba (N-N) je ravno. ZN crv je ravna noža sa jednog pola ili pola u tokarski stroj okreće. Okretanje kad nož oštrice avion na površini spiralno zakona, crv vijak Jack obrada je jednostavna, brusni kotač se često koristi u dugo precizni Pužni prijenos.

(4) stožac omotnice crv: Ovo je nelinearna zavojnicom. Može ne biti obrađeni na Strugu i može samo biti usitniti na glodalice za i tlo na brusilica. Obrada, crv vijak Jack disk rezač ili brusni kotač smješten u normalnom smjeru crv zub utora, osim izratka za spiralno kretanje alata u isto vrijeme oko vlastite osi za rotacijska gibanja. U ovom trenutku, crv vijak Jack lice glodanje glodanje rezač (ili brusne ploče) je spiralna zub površina crva, a zub profil na i-ja i N-N sekcija je krivulja. Ovaj crv je lako za mljevenje, crv je točniji, aplikacija je više raširen.

Kružna cilindrična Pužni prijenos je slična konvencionalnim cilindrični Pužni prijenos, izuzevši profil profil zuba je drugačiji. Spiralni površine crv je rezati sa nožem sa zaobljenim luk, crv vijak Jack i crv od Fan Chengfa. U srednju ravninu (tj., OS crv) i centar crv, zub profil crv je Konkavni luk i zub profil pužnim je konveksna. Stoga, kružna cilindrična Pužni prijenos je na Konkavni i konveksni luk zub meshing prijenos, crv vijak Jack, ali i liniju s prijenos. Glavne značajke su: visoka učinkovitost, općenito do 90%; Nosivost, općenito veći od običnih cilindričnih Pužni prijenos 50% do 150%; male veličine; mali kvalitete; kompaktne strukture. Ovaj pogon je naširoko koristi u Metalurgija, rudarstvo, kemijski, gradnja, crv vijak Jack podizanje i ostale mehaničke opreme na usporavanje.

Pužnim karakterizira činjenica da je crv tijelo je u na Aksijalni oblik je konkavan kružni luk na formiranje rotirajuće površine autobus, crv vijak Jack tako voziti ovaj crv je crv reduktorskim pogonom. U meshing bend transmisiju, parcele krug pužnim nalazi se na površini arkuatnih crv, luk crv je omotan oko kola crv. Crv vijak Jack u srednjoj ravnini, crv i pužnim su ravno zub profil. Zbog istovremene zahvata zuba i kontakta između zuba i smjeru kretanja pužnim je slična vertikalna, crv vijak Jack koja je uvelike poboljšala opremu zubi i formiranje podmazivanje ulje filma uvjete , Crv vijak Jack i stoga nosivost od Akmami Njemačka crv vožnje 2 do 4 puta učinkovitost općenito kao visok kao 0,85 ~ 0,9; Ali to zahtijeva veću proizvodnju i instalaciju točnost.